Nieuws

Proclamaties 2024

Met groot genoegen vieren we op 27 en 28 juni het afstuderen van onze leerlingen en cursisten van het zesde en zevende jaar.

Meer lezen


Leerlingenaantal

In de pers verschijnen berichten over een studententekort in het Vesalius. Niets is minder waar! Het leerlingenaantal bedraagt al jaren meer dan 600 leerlingen. Meer uitleg krijgt u in dit nieuwsbericht.

Meer lezen


GROW Talent trakteert leerkrachten op gratis koekjes.

Met GROW Talent samenwerken aan hetzelfde doel: jongeren enthousiasmeren voor de rol die zij in hun professionele toekomst kunnen spelen in de industrie!

Meer lezen


Verkiezingsdebat juni 2024

Op woensdag 22 mei organiseert onze school een verkiezingsdebat met vertegenwoordigers van de partijen die zich kandidaat stellen voor de verkiezingen van 9 juni 2024. Het debat start om 11.20u en duurt ongeveer anderhalf uur. De leerlingen van het 6de jaar kregen ter voorbereiding een aantal les...

Meer lezen


Reünie Vesalius 2024

2de reünie van oud-studenten van het Vesaliusinstituut

Meer lezen


Werkweek Polen met 6 ASO

Elk jaar trekken onze leerlingen van 6ASO een week naar Polen voor vrijwilligerswerk i.s.m. Bouworde vzw.

Meer lezen


Mentorenreceptie

Op 22 maart 2024 gaat onze jaarlijkse mentorenreceptie door. Hiermee willen we onze partners en mentoren-stagebegeleiders danken voor de samenwerking.

Meer lezen


Orthopedische technieken ontwerpen hulpmiddel voor hond

De leerlingen van de richting orthopedische technieken maken een hulpmiddel voor de bordercollie van praktijkleraar Frederick Coene.

Meer lezen


Opticiens in opleiding naar Gambia voor vrijwilligerswerk

Tweejaarlijks project van de afdeling Optiektechnieken in samenwerking met de stedenband Oostende-Banjul.

Meer lezen


Stad Oostende zet volwassenenonderwijs in de kijker

In mei zal in Oostende voor de eerste keer een grootschalige promocampagne te zien zijn in het straatbeeld waarbij het volwassenenonderwijs in de kijker wordt gezet. Dat gebeurt vanuit Stad Oostende, in samenwerking met alle onderwijsaanbieders die actief zijn in de stad.

Meer lezen