Nieuws

Eerste prijs in STEM voor zorg

Eerste prijs in STEM voor zorg

Leerlingen van Jeugd- en gehandicaptenzorg (JG), Orthopedische instrumenten (OI) en Techniek-wetenschappen (TW) werkten opnieuw richting overschrijdend samen om een technische oplossing te vinden voor een probleem uit de zorg en wonnen zo voor de tweede keer op rij de hoofdprijs in het ‘STEM voor zorg’ traject georganiseerd door RVO-Society. Hun project “Ergocraft” bestaat uit een koffer met toegankelijke oplossingen voor motorische uitdagingen waarmee men zelf aan de slag kan.

Op het slotevent in Leuven presenteerden en demonstreerden de leerlingen hun project en overtuigden een jury van experten uit zorg- en technische context.

Deze leerlingen werkten doorheen het jaar samen: Tjebbe Heyman (5TW), Femke Leyssens (6JG), Emma Notable (6JG) en Hanne Thys (7OI) -zij stelden ook het project voor op het slotevent- en Robbe De Letter (7OI) en Wout Van Gheluwe (5TW).

https://www.rvo-society.be/projecten/stem-voor-zorg
‘STEM voor zorg’ laat jongeren van de derde graad SO samenwerken over de richtingen heen. Meer bepaald technisch/wetenschappelijk geschoolden enerzijds en jongeren uit een zorgrichting anderzijds. In interdisciplinaire teams ontwikkelen/ontwerpen ze technische oplossingen voor concrete, reële vragen uit zorginstellingen.

 

Geplaatst op 09.May.2019