Nieuws

Tanzania 2019

Tanzania 2019

Tijdens de Paasvakantie gingen enkele leerlingen van de richting Organisatieassistentie (OH) van het Vesaliusinstituut naar Tanzania in het kader van het project Youth for Change van VIA Don Bosco. Deze organisatie is een erkende Belgische ngo die onderwijsinstellingen en tewerkstellingsinitiatieven voor jongeren in Afrika en Latijns-Amerika steunt. Wij willen VIA Don Bosco ook hartelijk danken om onze leerlingen te kans te geven deel te nemen aan hun project.

Youth for Change loopt over twee schooljaren en verbindt leerlingen uit Belgiƫ met leeftijdsgenoten in Tanzania rond het thema duurzaamheid. Samen werken ze een actieplan uit om op school, in hun gemeente en zelfs wereldwijd actief hun steentje bij te dragen.
Het bezoek aan het Don Bosco Moshi College in Tanzania was gepland in het eerste jaar van het project. Volgend jaar werken de leerlingen van 5OH en 6OH verder om hun SDG (Sustainable Development Goals) te realiseren.

Het verloop van de reis en de ondernomen activiteiten in Tanzania kunnen gevolgd worden via de blog https://www.viadonbosco.org/nl/blog/youth-change-tanzania-2019.

 

Geplaatst op 22.Apr.2019