Nieuws

Vesalius ademt

Vesalius ademt

De leerlingen van de verschillende opleidingsprofielen van het derde jaar werken elk vanuit hun talenten samen aan de organisatie en inhoudelijke invulling van het event 'Vesalius ademt'. Op deze manier brengt het Vesaliusinstituut de leerlingen van de algemene en de specifieke opleidingen samen, wat past binnen de ambitie als domeinschool voor Mens en Welzijn en Wetenschappen.

Bovendien benadrukt zo een event de samenhang van het geleerde uit de verschillende vakken want leerdoelen van verschillende vakken ontmoeten elkaar in de uitwerking van verschillende workshops.

De theoretische en praktische voorbereiding gebeurt in de vakken aardrijkskunde, biologie, decoratie, fysica, natuurwetenschappen, seminarie wetenschappen, zorg voor welzijn, woon- en leefruimte.

Leerlingen krijgen ook de kans om bij het uitwerken van hun workshops zelf keuzes te maken, zich eigen leerdoelen te stellen en hun leerproces dus een beetje in eigen handen te nemen.

Samenhang in het geleerde is samen met eigenaarschap in leren de rode draad in de uitrol van de nieuwe eindtermen. Dit event zal dus een mooie opstap zijn naar méér van deze werkvormen om de vernieuwing van het secundair onderwijs vorm te geven in Vesalius.

Meer foto's zien? Klik hier.

Geplaatst op 11.Feb.2019