Nieuws

GROW Talent trakteert leerkrachten op gratis koekjes.

GROW Talent trakteert leerkrachten op gratis koekjes.

GROW Talent trakteert leerkrachten van West-Vlaamse secundaire scholen op gratis koekjes. Addertje onder het gras: het lerarenkorps moet de koekendoos open krijgen. “Via de koekendoos ontdekte ik een aanbod dat perfect aansloot bij onze nieuwe STEM-richting.”

Binnenkort staan er in heel wat leraarskamers van West-Vlaamse secundaire scholen gratis koekjes voor bij de koffie. Tenminste, als het lerarenkorps erin slaagt de koekendoos te openen. De doos is namelijk een mini-escapegame. De traktatie komt van onze collega's van GROW Talent. Met onze educatieve werking maken we jongeren warm voor een opleiding of job in een van de sterke West-Vlaamse industriële sectoren. Met de koekendoosactie tonen we onze waardering voor de dagelijkse toewijding en inzet van de leerkrachten. Tegelijkertijd geven we hun een voorproefje van ons educatief aanbod dat ook voor hun school en leerlingen een meerwaarde kan betekenen.

Mini-escapegame

Om aan het lekkers te geraken moeten de leerkrachten drie cijfersloten en bijhorende raadsels kraken. Pas daarna kunnen ze hun tanden in de koeken zetten. “Onze leerkracht Leen Van Daele merkte deze actie op en schreef onze school in. Ze motiveerde ook de andere leerkrachten om samen de uitdaging aan te gaan. Dergelijke initiatieven bevorderen de sfeer in het korps en brengen collega’s dichter bij elkaar”, vertelt Dirk Degraeuwe, directeur van Vesaliusinstituut uit Oostende.

“Ik geef les in een nieuwe richting: Biotechnologische en Chemische Technieken. Dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Via de koekendoos ontdekte ik een aanbod dat perfect aansluit bij die richting”, vult Leen Van Daele aan. “De escape game Food Factory heb ik dan ook meteen als klasuitstap geboekt.”

Escape game Food Factory

De mini-escapegame is een voorproevertje van de escape game Food Factory in Joblabo Voeding in Roeselare. In die STEM-game, op maat van leerlingen uit de 3e graad secundair, doorlopen de deelnemers de verschillende afdelingen van een voedingsbedrijf. Leerkrachten, pedagogische begeleidingsdiensten, projectpartners en de voedingssector gaven hun input voor de ontwikkeling van deze escape game. De expertise van professionele escapegamebouwer ANT Collectief deed de rest. Zij vertaalden de realiteit van een echt voedingsbedrijf naar een inspirerende spelcontext voor de beoogde doelgroep. Ook bedrijven kunnen dit spel spelen als teambuilding of lerarenteams voor de uitdaging. Al bijten voorlopig alle lerarenteams hun tanden stuk op de toptijden neergezet door de jongeren.

GROW Talent bedankt leerkrachten secundair… | POM West-Vlaanderen (pomwvl.be)

POM - de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij - West-Vlaanderen versterkt ondernemerschap, door samenwerking te stimuleren tussen de ondernemingen en hun organisaties, de kennisinstellingen, de regionale beleidsorganen en de sociale partners, om te komen tot een duurzaam, innovatief en internationaal gericht economisch weefsel.

GROW Talent - Techniek en innovatie - wil jongeren warm maken voor onze sterke industriële sectoren.

Geplaatst op 06.May.2024